M!N! Muziek

Een papa over M!N! Muziek: “Het is gaaf om te zien dat mijn kind van 6 maanden al zijn eigen voorkeur heeft van instrumentjes. Hij vindt alles leuk, maar hij heeft twee echte favorieten: de woodpecker en de tamboerijn.”
Een oma over M!N! Muziek: “Ik vind het mooi dat er blijdschap wordt overgebracht op de kinderen. De muzieklessen dragen zeker positief bij aan de band met mijn kleinkind.”
Een mama over M!N! Muziek: “Jammer dat de reeks al is afgelopen. Mijn dochter heeft echt zin om te gaan. “Rombombom!” zegt ze dan.”
Een mama over M!N! Muziek: “Tijdens de les zit mijn zoontje stil en neemt hij alles in zich op. Thuis hoor ik hem daarna allerlei nieuwe dingen zingen op zijn eigen manier.”
Een oma over M!N! Muziek: “Als ik de liedjes bij ons thuis zing, dan herkent mijn kleinzoon ze en reageert hij enthousiast.”
Een mama over M!N! Muziek: “Eerst reageerde mijn zoontje niet zo sterk op muziek, maar als ik nu een winkel in loop en hij hoort de radio, dan begint hij meteen op zijn manier te zingen en te dansen!”
Een opa over M!N! Muziek: “Ik zie dat mijn kleinkind nu ineens reageert op muziek. Hij gaat dan staan en klappen. Dat deed hij daarvoor niet.”

Je kunt niet jong genoeg beginnen…

Heb jij een kleintje tussen de 6 maanden en bijna 4 jaar en vind jij muziek leuk en belangrijk? Dan is M!N! Muziek iets voor jou!

Wat is M!N! Muziek?
M!N! Muziek biedt je de kans om samen met jouw kleintje kennis te maken met muziek. Het programma bestaat uit korte reeksen en iedere reeks heeft zijn eigen thema. De reeksen bevatten 4 lesjes van 30 min. en een afsluitend Doe-Maar-Mee-Concert, waar opa, oma of een buurvrouw jouw M!N! Muzikant mag komen bewonderen. De groepjes zijn klein, met maximaal 8 kinderen, waardoor er meer dan voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Wat leer je jouw kleintje eigenlijk?
Naast het feit dat muziek maken en beleven met je kind gewoon ontzettend leuk en ontspannend is, draagt het ook bij aan de ontwikkeling van je kind. Tijdens het muziek maken en de beleving ervan vindt er een soort kruisbestuiving plaats in de hersenen. Er worden verschillende gebieden tegelijkertijd gestimuleerd. Voor jouw kind heeft dit een positieve uitwerking op bijvoorbeeld de taalontwikkeling, maar ook de motorische ontwikkeling. Je kindje maakt spelenderwijs kennis met de verschillende aspecten van muziek en kan verschillende instrumentjes uitproberen.

De doelen van M!N! Muziek zijn:

  • Stimuleren van muzikale vrijheid bij ouder en kind
  • Stimuleren van samenspel tussen ouder en kind
  • Vergroten van kennis en muzikale intelligentie
  • (beter) leren zingen
  • Ontwikkelen van ritmegevoel
  • Ontwikkelen van muzikale creativiteit
  • Kennismaken met instrumenten
  • Vergroten van durf en spontaniteit

Hoe vaak is M!N! Muziek?
Ieder kwartaal wordt er een nieuwe reeks aangeboden, zo kun je steeds deelnemen aan nieuwe lessen, waarin je nieuwe liedjes leert en met andere instrumenten in aanraking komt. De reeksen bevatten 4 lesjes van 30 min. en een afsluitend Doe-Maar-Mee-Concert, waar opa, oma of een buurvrouw jouw M!N! Muzikant mag komen bewonderen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe reeksen bij jou in de buurt? Laat hier dan even een berichtje achter!

Informeer hier naar welke reeksen er beschikbaar zijn.

M!N! Muziek wordt o.a. aangeboden door de volgende cultuurplatformen:
ToBe Regio Dordrecht
 

Meer over M!N! Muziek
De muzikale ontwikkeling van jonge kinderen is zó onwijs belangrijk en dient zóveel doelen, toch raken jonge kinderen vaak tussen wal en schip als het gaat om muziekeducatie en daar brengt M!N! Muziek verandering in!

M!N! Muziek is een nieuw initiatief van Irene Versluis, waarin zij verschillende contextgebonden muzieklessen geeft, binnen een gewenst thema en gericht op de voorschoolse doelgroep (al vanaf 6 maanden!).
In kleine klasjes wordt de muzikale interactie tussen (groot)ouder / begeleider en kind op een speelse wijze gestimuleerd.
De kleine groepen geven ruimte voor persoonlijke aandacht en onderlinge uitdaging. Irene is een geschoolde pedagoog, moeder en muzikant in hart en nieren.

De muzikale themareeksen van M!N! Muziek zijn niet alleen voor de allerkleinsten, maar ze sluiten ook goed aan op de muzikale interesse van kleuters.
De muzieklessen worden voor deze doelgroep op niveau uitgebouwd, in aansluiting op de motorische capaciteiten en de belevingswereld van de 4 en 5 jarigen.

 

Lees hier het krantenartikel over M!N! Muziek “spelend kennismaken met muziek” in De vonk, 08 november 2017.

Download hier de flyer van M!N! Muziek.